Twenty twenty

CFOflex Parttime CFO

Twenty-twenty
Een jaar om snel af te sluiten!

 

Het is alweer november. Het jaar 2020 begint aan zijn laatste loodjes. Velen willen dit jaar zo snel mogelijk uit het geheugen wissen. Het was een onzekere periode met voor sommigen nieuwe kansen maar voor velen meer bedreigingen. Aan de andere kant van de oceaan gloort weer wat nieuwe hoop, alhoewel zo’n slordige 70 miljoen Amerikanen daar nog anders over denken. Het is zo’n mooi getal dat 2020, twenty-twenty zoals de Angelsaksen onder ons zeggen. Maar we moeten er toch maar snel een streep onder gaan zetten.

Voor ons financials is dat een wetmatigheid waar niet aan te ontkomen valt. Het (boek)jaar moet hoe dan ook afgesloten worden. De budgetten voor het nieuwe jaar staan vaak al in de steigers en staan te popelen om gerealiseerd te gaan worden. Maar eerst dus nog dat aanstaande verleden goed afsluiten.

Een boekjaar goed afsluiten – met welk resultaat dan ook – is een jaarlijks terugkerende uitdaging. Voor non-financials misschien een bijzaak maar voor financials toch vaak een topsport prestatie. Alle balansdossiers op orde brengen, aansluitingen maken, position papers schrijven, accounting issues oplossen, verantwoording afleggen aan de auditors, het jaarverslag opstellen etc. En dat alles volgens een strakke planning waarbij deadlines gehaald moeten worden. Met name bij beursgenoteerde ondernemingen staat er altijd veel druk op dit proces. Het klinkt als droge materie maar voor de betrokkenen een forse inspanning.

Veel ondernemingen kunnen in deze drukke periode wel extra ondersteuning gebruiken, in aanvulling op het bestaande team of, onverhoopt, ter vervanging van eventueel onverwacht uitgevallen teamleden. Ter versterking van de aansturing en coördinatie of gewoon wat extra handjes.

Heeft jouw onderneming ook extra ondersteuning nodig? Neem vrijblijvend contact op, we vinden vast een oplossing. Op naar twenty-twenty-one!

November 2020
Joost van der Heijden
06 – 34354502